foto9

Nieuws 2018

We zijn erg blij dat we kunnen melden dat het startsein, vanaf het gerenoveerde Wilhelminaplein, voor het 10 jarig jubileum, gegeven gaat worden door Westlands veelzijde muzikante, met haar prachtige stem, MAGHEN HILGERSUM.
Haar bijzondere zangkwaliteiten zijn niet alleen in het Westland bekend, maar ook ver daarbuiten. Nog maar net 7 jaar zong zij volop en stond zij al op het podium. In 2010 heeft zij het TV programma Una Voce Particolare van Ernst Daniël Smid gewonnen en is zij daarna ruim 1 jaar lang op theatertour door heel Nederland geweest met Ernst Daniël Smid en Francis van Broekhuizen. Ze mocht optreden voor de koning bij de Skippers Club in de Koninklijke Schouwburg. 
In augustus 2013 heeft zij meegedaan aan the Voice of Holland met het nummer "O Mio Babbino Caro" een vertolking van Maria Callas. Vele Westlanders zullen haar ook herkenning vanwege haar medewerking aan de musical "De Kromme Jongens" en tal van andere culturele optredens. 
Maghen is een veelzijdig talent, momenteel is ze werkzaam als actrice, muzikant (opera en jazz), en als podiumcoach begeleidt ze volwassenen en kinderen. Maghen woont in het Westland, ze heeft een lieve man en kind en twee katten. 

Judith Koppert

 

Maghen Hilgersum

De afgelopen 9 jaren heb ik als bestuurssecretaris samen met alle bestuursleden van de Stichting Westland Korenfestival mogen meewerken aan een fantastisch evenement: het Westland Korenfestival. Dat heb ik gedaan met veel liefde en enthousiasme en met alles wat in mij zit. Ik ben er trots op wat we in de loop der jaren hebben bereikt, dat was niet altijd even gemakkelijk: Niets gaat vanzelf!!
Mijn motto is dat wanneer je ergens ja tegen zegt, dat je er dan voor de volle 100% voor gaat. Helaas lukt het me de laatste tijd minder goed om het organiseren van zo'n groot evenement te combineren met mijn huidige baan. Met pijn in mijn hart ben ik tot de slotsom gekomen dat ik voor mezelf geen mogelijkheid meer zie om me voor dit festival nog verder te kunnen inzetten. 

De leukste vrijwilligersbaan van het Westland kan je niet doen zonder een fantastisch team: het bestuur. Maar ook met alle vrijwilligers en de talrijke korenmuziekliefhebbers.
Ik ga het stokje overdragen en hoop van harte dat er nog heel veel Westland Korenfestivals gehouden gaan worden. 

Het was mij een eer om met en voor jullie te mogen werken.

Judith Koppert.

Zie onderstaand een verzameling aan krantenknipsels over het Westland Korenfestival van 2018.

Beste Muziekliefhebber,

Het 10 jarig jubileum van het enige en echte Westlandse korenfestival is weer achter de rug. Dat de weergoden het tijdens het evenement niet droog hielden was een grote teleurstelling. Het festival werd schitterend geopend door soprane Maghen Hilgersum, zij zong het prachtige nummer van Maria Callas: Oh Mio Babbino Caro en betrok bestuurslid Ed bij haar act. Daarna bracht ze een ode aan de Westlandse man. Bewapend met poncho's, paraplus en regenjassen zochten de koren hun weg naar de 8 podia. Enkele koren konden droog staan en sommige zangers kregen helaas toch nog natte voeten. Bijzonder is dat iedereen positief en goed gemutst de regen trotseerden. 3 acteurs van Toneelvereniging Rokagento vermaakten het publiek en deelden de flyers uit aan passanten. Hoewel het "grote" publiek het liet afweten, kwamen er toch genoeg liefhebbers om de koren te zien optreden.
Het evenement kreeg ook aandacht in de media,diverse filmpjes en foto's verschenen in het nieuws en op social media. Onze huisfotografe Inge van Gemert heeft ook deze keer weer prachtige plaatjes geschoten, de fotoreportage verschijnt binnenkort op de site.
Helaas gaan we afscheid nemen van dirigent Willem Vink. 10 jaar lang heeft hij met zijn combo het festival begeleid en gedirigeerd. We wensen hem nog veel muziekplezier toe en we zullen hem gaan missen.
Desalniettemin kijkt het bestuur toch tevreden terug op het evenement. Alle voorbereidingen klopten, aan alles is gedacht en wat ontbrak of voor verbetering aangemerkt kan worden zal in de evaluatie meegenomen worden.
Het bestuur dankt iedere deelnemer voor zijn en haar positieve en enthousiaste inzet. Alle vrijwilligers worden hartelijk bedankt voor alle steun en hulp. De sponsoren voor hun bijdragen, Maghen, de acteurs, Inge, de Gemeente Westland en last but not least het publiek: Harstikke bedankt.

Tot volgend jaar!!!!

ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2019 - 11e Westland Korenfestival

Judith Koppert

Deelnemende koren 2009-2018: Bezetting van koren per jaar groeide naar: 8 Westandse koren en 8 koren afkomstig uit Nederland = 16 deelnemers per jaar. In totaal hebben er (inclusief 2018): 69 koren deelgenomen. 25 Westlandse koren hebben gedurende de afgelopen 10 jaar opgetreden. Sommige koren hebben meerdere malen aan het festival deelgenomen en sommige koren slechts 1 maal. 
44 koren hebben we kunnen beluisteren die van uit heel Nederland afkomstig zijn geweest. Voor deze groep geldt hetzelfde: sommige zijn meerdere keren en andere maar 1 keer geweest. 
Totale verdeling deelnemende koren in genres:
17 smartlappen-levensliedkoren
18 shanty-zeemanskoren
29 pop-rockkoren
 3 kinder-tienerkoren
 2 gospelkoren
Het aantal deelnemers van 2009 tot en met 2017 is ca. 7000+. Het aantal deelnemers in 2018 wordt geschat op 800+. 
Het aantal optredens vanaf het begin wordt geschat op 500. 
Bron: Erik Veenman, coördinator koren.

Judith Koppert

Het Westland Korenfestival is jarig en viert haar 10de verjaardag op zaterdag 22 september 2018! 
Dat belooft een feest... We houden jullie op de hoogte en blijf ons volgen...

Judith Koppert

O.l.v. dirigent Willem Vink met begeleiding van het combo openen we met:

Heb je even voor mij (Frans Bauer)
Take me home country roads (John Denver)
Laat de zon in je hart (Willie Sommers/René Schuurmans)


Met begeleiding van Uwe van der Laan, Willem Vink, het combo en een
afgevaardigde van elk koor sluiten we af met:

Sweet Caroline (Neil Diamond)
Kleine café aan de haven (Vader Abraham)
Qué sera sera (Doris Day)

C'est la vie (Robbie Nevil)


De songteksten staan in de flyers, die te vinden zijn op het Wilhelminaplein.