foto9

Nieuws Archief

We zijn erg blij dat we kunnen melden dat het startsein, vanaf het gerenoveerde Wilhelminaplein, voor het 10 jarig jubileum, gegeven gaat worden door Westlands veelzijde muzikante, met haar prachtige stem, MAGHEN HILGERSUM.
Haar bijzondere zangkwaliteiten zijn niet alleen in het Westland bekend, maar ook ver daarbuiten. Nog maar net 7 jaar zong zij volop en stond zij al op het podium. In 2010 heeft zij het TV programma Una Voce Particolare van Ernst Daniël Smid gewonnen en is zij daarna ruim 1 jaar lang op theatertour door heel Nederland geweest met Ernst Daniël Smid en Francis van Broekhuizen. Ze mocht optreden voor de koning bij de Skippers Club in de Koninklijke Schouwburg. 
In augustus 2013 heeft zij meegedaan aan the Voice of Holland met het nummer "O Mio Babbino Caro" een vertolking van Maria Callas. Vele Westlanders zullen haar ook herkenning vanwege haar medewerking aan de musical "De Kromme Jongens" en tal van andere culturele optredens. 
Maghen is een veelzijdig talent, momenteel is ze werkzaam als actrice, muzikant (opera en jazz), en als podiumcoach begeleidt ze volwassenen en kinderen. Maghen woont in het Westland, ze heeft een lieve man en kind en twee katten. 

Judith Koppert

 

Maghen Hilgersum

De afgelopen 9 jaren heb ik als bestuurssecretaris samen met alle bestuursleden van de Stichting Westland Korenfestival mogen meewerken aan een fantastisch evenement: het Westland Korenfestival. Dat heb ik gedaan met veel liefde en enthousiasme en met alles wat in mij zit. Ik ben er trots op wat we in de loop der jaren hebben bereikt, dat was niet altijd even gemakkelijk: Niets gaat vanzelf!!
Mijn motto is dat wanneer je ergens ja tegen zegt, dat je er dan voor de volle 100% voor gaat. Helaas lukt het me de laatste tijd minder goed om het organiseren van zo'n groot evenement te combineren met mijn huidige baan. Met pijn in mijn hart ben ik tot de slotsom gekomen dat ik voor mezelf geen mogelijkheid meer zie om me voor dit festival nog verder te kunnen inzetten. 

De leukste vrijwilligersbaan van het Westland kan je niet doen zonder een fantastisch team: het bestuur. Maar ook met alle vrijwilligers en de talrijke korenmuziekliefhebbers.
Ik ga het stokje overdragen en hoop van harte dat er nog heel veel Westland Korenfestivals gehouden gaan worden. 

Het was mij een eer om met en voor jullie te mogen werken.

Judith Koppert.

Zie onderstaand een verzameling aan krantenknipsels over het Westland Korenfestival van 2018.

Beste Muziekliefhebber,

Het 10 jarig jubileum van het enige en echte Westlandse korenfestival is weer achter de rug. Dat de weergoden het tijdens het evenement niet droog hielden was een grote teleurstelling. Het festival werd schitterend geopend door soprane Maghen Hilgersum, zij zong het prachtige nummer van Maria Callas: Oh Mio Babbino Caro en betrok bestuurslid Ed bij haar act. Daarna bracht ze een ode aan de Westlandse man. Bewapend met poncho's, paraplus en regenjassen zochten de koren hun weg naar de 8 podia. Enkele koren konden droog staan en sommige zangers kregen helaas toch nog natte voeten. Bijzonder is dat iedereen positief en goed gemutst de regen trotseerden. 3 acteurs van Toneelvereniging Rokagento vermaakten het publiek en deelden de flyers uit aan passanten. Hoewel het "grote" publiek het liet afweten, kwamen er toch genoeg liefhebbers om de koren te zien optreden.
Het evenement kreeg ook aandacht in de media,diverse filmpjes en foto's verschenen in het nieuws en op social media. Onze huisfotografe Inge van Gemert heeft ook deze keer weer prachtige plaatjes geschoten, de fotoreportage verschijnt binnenkort op de site.
Helaas gaan we afscheid nemen van dirigent Willem Vink. 10 jaar lang heeft hij met zijn combo het festival begeleid en gedirigeerd. We wensen hem nog veel muziekplezier toe en we zullen hem gaan missen.
Desalniettemin kijkt het bestuur toch tevreden terug op het evenement. Alle voorbereidingen klopten, aan alles is gedacht en wat ontbrak of voor verbetering aangemerkt kan worden zal in de evaluatie meegenomen worden.
Het bestuur dankt iedere deelnemer voor zijn en haar positieve en enthousiaste inzet. Alle vrijwilligers worden hartelijk bedankt voor alle steun en hulp. De sponsoren voor hun bijdragen, Maghen, de acteurs, Inge, de Gemeente Westland en last but not least het publiek: Harstikke bedankt.

Tot volgend jaar!!!!

ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2019 - 11e Westland Korenfestival

Judith Koppert

Deelnemende koren 2009-2018: Bezetting van koren per jaar groeide naar: 8 Westandse koren en 8 koren afkomstig uit Nederland = 16 deelnemers per jaar. In totaal hebben er (inclusief 2018): 69 koren deelgenomen. 25 Westlandse koren hebben gedurende de afgelopen 10 jaar opgetreden. Sommige koren hebben meerdere malen aan het festival deelgenomen en sommige koren slechts 1 maal. 
44 koren hebben we kunnen beluisteren die van uit heel Nederland afkomstig zijn geweest. Voor deze groep geldt hetzelfde: sommige zijn meerdere keren en andere maar 1 keer geweest. 
Totale verdeling deelnemende koren in genres:
17 smartlappen-levensliedkoren
18 shanty-zeemanskoren
29 pop-rockkoren
 3 kinder-tienerkoren
 2 gospelkoren
Het aantal deelnemers van 2009 tot en met 2017 is ca. 7000+. Het aantal deelnemers in 2018 wordt geschat op 800+. 
Het aantal optredens vanaf het begin wordt geschat op 500. 
Bron: Erik Veenman, coördinator koren.

Judith Koppert

Het Westland Korenfestival is jarig en viert haar 10de verjaardag op zaterdag 22 september 2018! 
Dat belooft een feest... We houden jullie op de hoogte en blijf ons volgen...

Judith Koppert

O.l.v. dirigent Willem Vink met begeleiding van het combo openen we met:

Heb je even voor mij (Frans Bauer)
Take me home country roads (John Denver)
Laat de zon in je hart (Willie Sommers/René Schuurmans)


Met begeleiding van Uwe van der Laan, Willem Vink, het combo en een
afgevaardigde van elk koor sluiten we af met:

Sweet Caroline (Neil Diamond)
Kleine café aan de haven (Vader Abraham)
Qué sera sera (Doris Day)

C'est la vie (Robbie Nevil)


De songteksten staan in de flyers, die te vinden zijn op het Wilhelminaplein.

Zie onderstaand een verzameling aan krantenknipsels over het Westland Korenfestival van 2017.

Zie onderstaand een verzameling aan krantenknipsels over het Westland Korenfestival van 2016.

Zie onderstaand een verzameling aan krantenknipsels over het Westland Korenfestival van 2015.

Onze enige echte Westlandse druivenprinses Kelly Kouwenhoven wil graag de bel luiden als startsein van het 7de Westland Korenfestival. Dat ze een prachtig visitekaartje is van ons streek product, de Westlandse Druif, heeft ze al bewezen, maar of ze een nootje kan meezingen.....? Dat zullen we nog even moeten afwachten...

Met veel energie zijn we in de weer om op 19 september een gezellige dag neer te zetten! Het loopt gelukkig weer gesmeerd en we zijn erg enthousiast over de deelnemers: 8 uit de regio en 8 daarbuiten, je kunt bijna spreken van: de westlanders en de buitenwestlanders! We hebben een mooi programma en voor iedere smaak. Als vanouds de smartlap en het levenslied. Lekkere meezing pop, de kindertjes mogen we niet vergeten en dit jaar nieuw een musical popkoor. Kijk eens even rond op hun sites (te vinden onder het hoofdstuk Deelnemers) en maak kennis met het koor.

Het meezingen in een koor is razend populair in het Westland. In al die jaren dat wij dit organiseren zijn er in onze regio al zoveel nieuwe koren bijgekomen. Het is voor ons moeilijk om daaruit een keuze te maken. Er zijn nieuwkomers op het festival en helaas hebben we ook moeten teleurstellen, wat ons erg spijt.
Maar het is nog geen 19 september! Er is nog genoeg te doen!

Judith Stolze
bestuurssecretaris


Zaterdagavond 19 september 2015
Ook dit jaar wordt er na afloop van het festival weer een afterparty georganiseerd. Het is inmiddels een gezellige traditie geworden, met een hapje en een drankje, veel muziek en gezang.

Partycentrum De Binnenhof, onze knusse thuishaven, opent vanaf 19.00 uur de deuren en u bent van harte welkom om deze afsluiting met ons mee te beleven.

Om ca. 19.30 uur wordt het buffet geopend!!
Kaarten zijn à  € 15,00 p.p. te koop bij Louis van der Horst: telefoon: 06-51619574, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorg dat je er snel bij bent want op = op !!

Zie onderstaand een verzameling aan krantenknipsels over het Westland Korenfestival van 2014.

Per 1 augustus 2014 is het rekeningnummer gewijzigd!  IBAN nummer NL45RABO 0149327544.

Donaties zijn altijd welkom!!

Denk je ook wel eens: "was het maar 20 september?"  Nou, beste mensen, het bestuur denkt dit met regelmaat. We hebben weer alles uit de kast gehaald om op deze dag een programma neer te kunnen zetten, waar muzikaal Westland trots op mag zijn. Echt hoor, er staan straks weer 16 koren op de podia met een geluid waar je "U" tegen kunt zeggen.
Sommige koren zie je voor het eerst en een aantal komen op herhaling. Na het succes van voorgaande jaren hebben we weer gekozen voor 8 podia en 16 koren. Echter is de route tussen de podia enigszins veranderd. Het Van Tijnplein hebben we dit jaar niet opgenomen, daarvoor in de plaats is er nu een podium op de Dijkweg, tegenover de 3Winckels.
Alle deelnemers worden rond 12 uur ontvangen en krijgen een Westland Korenfestival tas met daarin een lunchpakket en een programma. Een leuke bijkomstigheid is dat we van de Fa. Looije voor elke deelnemer een zakje snoeptomaatjes hebben gekregen en zullen in de bekende tas te vinden zijn.
Het programma is nog niet rond. Erik is druk doende om een zo gestroomlijnd mogelijke indeling te maken. Begin september hopen we het te kunnen publiceren op de site en worden de flyers en posters gedrukt. De organisatie ligt goed op schema en zal op 20 september klaar staan om alle deelnemers te verwelkomen op het 6e Westland Korenfestival. JULLIE KOMEN TOCH ALLEMAAL !!

Judith Stolze.

 

Nieuwsbrief: weer van start

De eerste vergadering zit er op en zijn we weer gemotiveerd om van ons zesde Westlandkorenfestival een gezellige happening te maken.
Nog even terugkijkend naar ons eerste Lustrum van 21 september jongstleden krijg ik toch weer een beetje kippenvel. Alles zat ook mee: prachtige en gezellige deelnemers (16 koren), mooi weer en een geweldige opening door niemand minder dan Tineke Schouten.
Ondanks dat we de lat erg hoog hebben gelegd vorig jaar, zijn we ervan overtuigd dat het 20 september 2014 weer een super festival gaat worden. De taken zijn verdeeld en Wim van Leeuwen wordt de nieuwe man van o.a. de techniek.
Er hebben zich zo als ieder jaar weer meer koren aangemeld dan we helaas kunnen plaatsen. Erik Veenman, onze man die de koren uitnodigt en indeelt, heeft een hele klus te klaren.
U weet dus dat u 20 september 2014 vrij moet houden voor ons zesde Westlandkorenfestival.
Dit is een evenement waar duizenden mensen op af komen en dus erg interessant om te sponsoren!!
We gaan nog even aan de slag en zien u graag op 20 september in het centrum van Naaldwijk.

Vriendelijke groeten,
Louis van der Horst.

Zie onderstaand een verzameling aan krantenknipsels over het Westland Korenfestival van 2013.

Wat was het weer een feest! Echt alles heeft zat mee. Het weer was onvoorspelbaar goed. Het publiek was enthousiast en bleef hangen. En de koren? Wat hebben jullie je goed gepresenteerd zeg.. super!! We hebben alleen maar lof en zijn trots op jullie inzet. Wat hebben we genoten van Tineke Schouten en haar vriendin Bep Lachebek. Door hun aanwezigheid kwam de stemming er echt goed in. We zijn verbaasd over de vele leuke reacties die we hebben gekregen en dat is toch wel de kroon op alle inspanningen die we de afgelopen maanden hebben gedaan. Koren bedankt! We hopen jullie ooit nog eens terug te zien op dit festival. Iedereen die ons vrijwillig heeft geholpen, mensen super bedankt. Zonder jullie hadden we het nooit klaar gespeeld. En de opkomst van het publiek getuigt toch dat het Westland dit feestje nog lang niet moe is...

Judith Stolze

Zoals altijd begint het organiseren eerst heel rustigjes...net een motor die zachtjes langzaamaan op gang komt en dan ineens is die warming-up voorbij en draait de motor op volle toeren. Nog twee weken en dan is het eindelijk zover. Gelukkig liggen we strak in het schema, we zijn niet in paniek en hebben we compleet overzicht van het draaiboek. Rest ons nog de puntjes op de "i" !!
Ontzettend trots zijn we op het deelnemersveld. Fantastische koren kunnen zich presenteren. En dat de realisatie van het 8e podium voor ons werkelijkheid is geworden is de slagroom op de taart.
We vinden het geweldig dat onze voorzitter Tineke Schouten zover heeft weten te krijgen om ons eerste lustrum te komen openen.

Het programma staat op de site. De brieven zijn de deur uit, de korenbordjes worden gemaakt, de flyer ligt bij de drukker.. Laat het festival maar gaan beginnen, wij zijn er klaar voor.

Alleen....duimen voor een mooie dag!!  Als we dat ook kunnen regelen, dan is het perfekt!!

Judith Stolze

De vijfde editie van het jaarlijks korenfestival zal dit jaar geopend worden door Tineke Schouten. Het bestuur is ontzettend blij dat zij voor deze gelegenheid naar Naaldwijk wil komen. Op zaterdag 21 september 2013 zal Tineke om 12.15 uur op het Wilhelminaplein het startsein geven. Zoals elk jaar wordt het centrum van Naaldwijk overspoeld door zangkoren vanuit het Westland en daarbuiten.
tinekeOp het festival zijn verschillende genres van koren te beluisteren. Het korenfestival heeft zich de afgelopen 5 jaar ontwikkeld tot een ontmoetingsplek voor de muziekliefhebber, jong en oud. De organisatie heeft dit jaar 16 koren vastgelegd: 5 smartlappenkoren, 4 shantykoren, 4 popkoren een gospelkoor, het koor van de kassenbouwers en een kinderkoor, die rond het middaguur worden verwacht. Om 12.15 uur is de aftrap en om 17.00 uur vindt de grande finale plaats op het Wilhelminaplein. Koren en publiek zullen gezamenlijk o.l.v. gastdirigent Willem Vink en toetsenist Kees Toets de laatste nummers zingen. Op www.westlandkorenfestival.nl verschijnt in de loop van september het programma met meer details. Deelname en toegang zijn wederom dit jaar gratis. Iedereen is van harte welkom! Het korenfestival wordt georganiseerd door de Stichting Westland Korenfestival. Voorgaande edities van het festival waren een groot succes met honderden deelnemers en duizenden bezoekers.

 

De tijd gaat dringen. De dag van het festival komt steeds dichterbij. Het bestuur doet haar best om alles op tijd in orde te hebben. En het mag gezegd worden, dat we aardig op schema liggen. Alle deelnemers zijn inmiddels bekend en staan op deze site. We kunnen jullie weer een bont gezelschap presenteren. Voor het eerst hebben we dit jaar 16 koren. Nieuw dit jaar is een gospelkoor en natuurlijk mag het kinderkoor op dit evenement niet ontbreken. Het technisch plaatje is compleet en hebben we plaats voor een extra podium.
Voorzichtig is een begin gemaakt met de opzet van het programma en naar verwachting wordt dit medio september op de site geplaatst. Verder proberen we alles in goede banen te leiden en laten we niets aan het toeval over. Het enige wat we niet kunnen sturen is het weer!!
Omdat we ons eerste lustrum vieren, ja, ja, voor de vijfde keer alweer, gaan we extra feestelijk uitpakken. Maar we verklappen nog niets!!

 

LUSTRUM AFTERPARTY

Dit jaar is na afloop van het 5e westlandkorenfestival weer de traditionele afterparty. Deze avond is zoals altijd weer een mooie gelegenheid om nog even na te praten over de hoogte punten van die afgelopen dag.
Uiteraard is er een heerlijk warm buffet, waar je gebruik van kan maken. Als iedereen voldaan is en zijn honger heeft gestild, barst de afterparty pas echt los. Dus voor ieder die nog energie over heeft, pak je kans want er kan volop gedanst en gefeest worden.
De uitbater van De Binnenhof zet om 19.00 uur zijn deuren open en ben je vanaf dat moment van harte welkom.

Dus nog even voor de goede orde:
Zaal gaat open om 19.00 uur,
Aanvang warm buffet om 19.30 uur,
Daarna gezellig dansen en feesten, etc.

Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar voor € 17,50 p.p. bij Louis van der Horst: mobiel 06-51619574.

Tot slot wil ik je een heel gezellig festival wensen en wie weet  TOT DE AFTERPARTY !!

Met een vriendelijke groet,
Louis van der Horst

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief Mei 2013

Hallo zingende, makende, luisterende en genietende muziekliefhebbers.

De voorbereidingen zijn dit jaar vroeg van start gegaan om er op zaterdag 21 september weer helemaal klaar voor te staan. Dit jaar gaan we proberen om het 8e podium te realiseren. Het is allemaal wel te regelen maar het kost extra inspanning: geluidinstallatie, lunchpakketten, drukwerk, koffie, de inzet van meer vrijwilligers, waaronder korenbegeleiders, podiumbouwers, kortom sponsoren en vrijwilligers zijn hard nodig. Wil je iets voor ons betekenen, laat het maar weten!! Alle hulp is nog steeds welkom.

Ik ben ook heel trots op de vele vrijwilligers, die ons elk jaar weer fantastisch helpen. het bestuur kan veel voor ogen hebben, maar zonder deze vrijwilligers krijgen we dit echt niet voor elkaar. Door middel van hun inzet kunnen we 2 extra koren in het programma opnemen, van 14 naar 16 koren. In totaal tot op heden ongeveer 835 zangers zullen gaan optreden tijdens het 5e festival.

In het bestuur heeft ieder zijn taken. Onderdeel van mijn taken is het zorg dragen voor de geluidinstallaties op alle podia, programmering en planning van de koren en de muziekverzorging op het hoofdpodium, uiteraard het bijwonen van de bestuursvergaderingen.

Na 5 jaar deze taken te hebben gedaan geef ik na het 5e Westland Korenfestival het stokje over aan een opvolger, die het leuk vindt om zich op dit vlak wil inzetten voor de WKF. Heb je interesse om dit van mij over te willen nemen? Je kunt me altijd hiervoor benaderen of een berichtje sturen naar het algemeen contact.

Maar eerst hopen we natuurlijk dat we er zaterdag 21 september, met z'n allen een zonvolle en een heeeeele gezellige dag van kunnen maken.

Tot dan en vriendelijke groet,

Bestuurslid: Geluid en Techniek

Jan van Staalduinen
Tel: 0174-237334 - mob: 06-41427753
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste Lezer,

Inmiddels is de aftrap voor de organisatie van ons eerste lustrum gedaan. Enthousiast zijn we allen aan onze eerste vergadering begonnen en hebben we na een vruchtbare gespreksavond onze taken weer verdeeld en opgepakt. Voorzichtig is er een inschatting gemaakt van de mogelijkheden om weer met iets "verrassend" te komen. Helaas...we verklappen nog niets....

De site is opgeschoond en alle nieuwsfeiten en mededelingen, voor dit nieuwe seizoen, zullen langzamerhand weer gaan verschijnen.

Verschillende koren hebben zich al aangemeld en willen er dolgraag bijhoren op de 21ste september. Natuurlijk kunt u altijd informeren (Erik Veenman) of voor uw koor nog een plaatsje vrij is.

De penningmeester (Hendrik van Vliet) bericht dat wanneer u de stichting een warm hart toedraagt en een donatie wilt doen, u met hem contact op kan nemen. Op de site staat onder het kopje "sponsors" enkele mogelijkheden.

Judith Stolze.

 

GOEDENDAG ALLEMAAL   JONG & OUD
Op zaterdag 21 september 2013 komt er weer een korenfestival in het centrum van Naaldwijk.
Hier komen 16 koren, verdeeld over 8 podia met geluidinstallaties.
Bijna alles wordt geregeld met vrijwilligers.
Het belooft weer een gezellige dag te worden met ca 800 zangers en zangeressen tussen al het winkelend publiek.

Als er bedrijven zijn, die een bijdrage willen doneren in ruil voor naamsbekendheid is dit heel mooi voor onze stichting. Wij werken hier graag aan mee.
Neem daarvoor contact op met:

Hendrik van Vliet, Penningmeester Stichting Westland Korenfestival
Gravenzandseweg 114
2671 JR  Naaldwijk
Mob.: 06-22522626
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het Hele Westland 26-09-2012

26_sept-thumb

Groot Westland 25-09-2012

25_sept2-thumb

Groot Westland 25-09-2012

25_sept-thumb

Algemeen Dagblad 01-10-2012

1_okt-thumb

Algemeen Dagblad 19-09-2012

19_sept2-thumb

Groot Westland 2-10-2012

2_okt2-thumb

Het Hele Westland 3-10-2012

3_okt-thumb

Het vierde festival van ons "Westland Korenfestival" ligt alweer achter ons. De weergoden waren gunstig gestemd en beloofden ons een mooie en droge dag..In de ochtend zo rond een uurtje of tien kwamen de eerste deelnemers bij Partycentrum De Binnenhof in Naaldwijk binnendruppelen, na een heerlijk kopje koffie namen zij hun WKF-tassen met lunchpakketten in ontvangstv om zich vervolgens zo rond het middaguur te verzamelen op het Wilhelminaplein, waar de aftrap van het 4e festival werd ingezongen...onder toeziend oog van de speciaal hiervoor uitgenodigde wethouder Theo Duivenstijn.

Iedereen had er erg veel zin in en als een olievlek verspreidden de koren zich daarna over het centrum van Naaldwijk. Het publiek bleef spontan staan of zong enthousiast mee. Heel veel toehoorders waren speciaal voor deze dag naar Naaldwijk getogen. 14 koren, allen met hun "eigen" genre en repertoire, jong en oud. Om een uurtje of 5 was de grande finale op het Wilhelminaplein. Alle koren hadden zich weer verzameld en na de slotwoorden van onze voorzitter werd er gezamelijk luidkeels enkele liederen gezongen met last but not least het alom bekende "We'll meet again"; het publiek deed wederom met veel enthousiasme mee. De stille momenten werden opgevuld met een optreden van de bekende zanger Hans van Katwijk en een optreden van het 4-vrouw-sterke koor The Four Dees.

De organisatie kan beslist terugzien op een zeer geslaagde dag, zij zag alleen maar blije en tevreden gezichten en heeft heel veel complimenten mogen ontvangen. Vooral de koren hebben een superdag beleefd en hebben zich meer dan eens positief uitgelaten dat ze op dit gezellige festival mochten optreden.
Via mail en andere kanalen ontvingen we ontzettend leuke en spontane reacties. Van "het Dongenslevenslied" werd een regionale krant toegestuurd, waarin een artikel was opgenomen met foto's van hun deelname aan het korenfestival.

Namens het bestuur wil ik iedereen voor hun inzet bedanken die op zijn eigen wijze bondgenoot is van dit evenement. De goede samenwerking met Naaldwijk Winkelrijk en de Gemeente Westland, de sponsoren, niet te vergeten de korenbegeleiders, die geheel vrijwillig die dag gastheer/vrouw zijn om zo het programma en deelnemers in goede banen te leiden, de aandacht van de media, de deelnemende koren, en natuurlijk mogen we het publiek niet vergeten!!

Op de site staan de foto's van die dag. Foto's niet alleen door ons genomen, maar ook die door de deelnemers en vanuit het publiek naar ons zijn gestuurd. Een aantal berichten uit de media hebben we ook geplaatst.

Het bestuur gaat e.e.a. evalueren en na een korte pauze wordt de draad weer opgepakt en gaan alle bestuursleden zich voorbereiden op het organiseren van het LUSTRUM OP 21 SEPTEMBER 2013.

Tot ziens in 2013

Judith Stolze

Het Hele Westland 19-09-2012

19 sept-thumb

Het Hele Westland 14-09-2012

14 sept-thumb

De voorbereidingen voor het a.s. festival zijn bijna voltooid en dit hebben we mede te danken aan de goede samenwerking met Naaldwijk Winkelrijk.
Inmiddels is de aankondiging van de afterparty op de site verschenen. U kunt zich aanmelden bij Louis van der Horst (06-51619574, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wees er snel bij want er is een beperkt aantal kaarten (à € 15,-- pp) beschikbaar. De Four Dees hebben toegezegd om op deze avond een paar nummers en acts ten gehore te brengen.
Het programma voor het evenement is zo goed als rond en de voorbereidingen om deze te laten drukken zijn in volle gang.
Heel blij zijn we dat het smartlappenkoor De Westlander zijn medewerking weer aan het Westland Korenfestival gaat verlenen. Evenzeer kijken we uit naar de kindertjes van het kinderkoor, het zijn de leerlingen van de muziekschool Westland uit 's-Gravenzande.
Voorzichtig kijken we al een beetje uit naar het volgend jaar: het Lustrum van het Westland Korenfestival 2013: 5 jaar!!
Maar eerst zorgen we ervoor dat het 4e jaar net zo succesvol zal zijn als de voorgaande jaren.
Alles verloopt volgens schema, nu alleen nog duimen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn.. 

De organisatie van het aanstaande korenfestival op 29 september draait op volle toeren. Ook dit jaar zullen er op 7 podiums weer 14 verschillende koren optreden. Gelukkig hebben er weer 14 koren zich aangemeld om hier enthousiast aan deel te nemen. We kunnen echt ontzettende leuke en goede koren verwelkomen, van allerlei genres: smartlappen, shanty, pop en niet te vergeten het kinderkoor! Kijk maar eens op onze deelnemerslijst! 

De technische ondersteuning is zo goed als geregeld. Richtlijnen voor de deelnemers staan verder op deze site vermeld.

We stellen het bijzonder op prijs dat de wethouder Theo Duijvestijn zich bereid heeft gevonden om het festival te komen openen. De opening vindt plaats om 12.30 uur op het grote podium, op het Wilhelminaplein.

De zanger Hans van Katwijk zal de stille momenten opvrolijken: van 16.35 uur tot 17.00 uur en van 17.30 tot 18.00 uur, daarna is het festival dan echt tot een einde gekomen. Het parkeerdak van winkelcentrum De Tuinen is wederom weer tot 19.30 uur geopend.

Website 01-05-2012

Dit jaar heeft het Westland Korenfestival een vernieuwde website. Het ontwerp is welliswaar gelijk gebleven, maar achter de schermen is een compleet nieuw cms geplaatst. Hierdoor kunnen we de website nog sneller voorzien van de nieuwste informatie. 

Het Hele Westland 24-08-2011

24 aug-thumb

Het Hele Westland 31-08-2011

31 aug-thumb

Het Hele Westland 14-09-2011

14 sept-thumb

Het Hele Westland 20-09-2011

20 sept-thumb

Het Hele Westland 21-09-2011

21 sept-thumb

Het Hele Westland 28-09-2011

28 sept-thumb

Het Hele Westland 15-07-2010

12 aug

Het Hele Westland 12-08-2010

12 aug

Het Hele Westland 02-09-2010

2 sept

Het Hele Westland 09-09-2010

9 sept

Het Hele Westland 16-09-2010

21 sept

Groot Westland 21-09-2010

21 sept

Het Hele Westland 23-09-2010

23 sept