foto9

Nieuws 2013

Zie onderstaand een verzameling aan krantenknipsels over het Westland Korenfestival van 2013.

Wat was het weer een feest! Echt alles heeft zat mee. Het weer was onvoorspelbaar goed. Het publiek was enthousiast en bleef hangen. En de koren? Wat hebben jullie je goed gepresenteerd zeg.. super!! We hebben alleen maar lof en zijn trots op jullie inzet. Wat hebben we genoten van Tineke Schouten en haar vriendin Bep Lachebek. Door hun aanwezigheid kwam de stemming er echt goed in. We zijn verbaasd over de vele leuke reacties die we hebben gekregen en dat is toch wel de kroon op alle inspanningen die we de afgelopen maanden hebben gedaan. Koren bedankt! We hopen jullie ooit nog eens terug te zien op dit festival. Iedereen die ons vrijwillig heeft geholpen, mensen super bedankt. Zonder jullie hadden we het nooit klaar gespeeld. En de opkomst van het publiek getuigt toch dat het Westland dit feestje nog lang niet moe is...

Judith Stolze

Zoals altijd begint het organiseren eerst heel rustigjes...net een motor die zachtjes langzaamaan op gang komt en dan ineens is die warming-up voorbij en draait de motor op volle toeren. Nog twee weken en dan is het eindelijk zover. Gelukkig liggen we strak in het schema, we zijn niet in paniek en hebben we compleet overzicht van het draaiboek. Rest ons nog de puntjes op de "i" !!
Ontzettend trots zijn we op het deelnemersveld. Fantastische koren kunnen zich presenteren. En dat de realisatie van het 8e podium voor ons werkelijkheid is geworden is de slagroom op de taart.
We vinden het geweldig dat onze voorzitter Tineke Schouten zover heeft weten te krijgen om ons eerste lustrum te komen openen.

Het programma staat op de site. De brieven zijn de deur uit, de korenbordjes worden gemaakt, de flyer ligt bij de drukker.. Laat het festival maar gaan beginnen, wij zijn er klaar voor.

Alleen....duimen voor een mooie dag!!  Als we dat ook kunnen regelen, dan is het perfekt!!

Judith Stolze

De vijfde editie van het jaarlijks korenfestival zal dit jaar geopend worden door Tineke Schouten. Het bestuur is ontzettend blij dat zij voor deze gelegenheid naar Naaldwijk wil komen. Op zaterdag 21 september 2013 zal Tineke om 12.15 uur op het Wilhelminaplein het startsein geven. Zoals elk jaar wordt het centrum van Naaldwijk overspoeld door zangkoren vanuit het Westland en daarbuiten.
tinekeOp het festival zijn verschillende genres van koren te beluisteren. Het korenfestival heeft zich de afgelopen 5 jaar ontwikkeld tot een ontmoetingsplek voor de muziekliefhebber, jong en oud. De organisatie heeft dit jaar 16 koren vastgelegd: 5 smartlappenkoren, 4 shantykoren, 4 popkoren een gospelkoor, het koor van de kassenbouwers en een kinderkoor, die rond het middaguur worden verwacht. Om 12.15 uur is de aftrap en om 17.00 uur vindt de grande finale plaats op het Wilhelminaplein. Koren en publiek zullen gezamenlijk o.l.v. gastdirigent Willem Vink en toetsenist Kees Toets de laatste nummers zingen. Op www.westlandkorenfestival.nl verschijnt in de loop van september het programma met meer details. Deelname en toegang zijn wederom dit jaar gratis. Iedereen is van harte welkom! Het korenfestival wordt georganiseerd door de Stichting Westland Korenfestival. Voorgaande edities van het festival waren een groot succes met honderden deelnemers en duizenden bezoekers.

 

De tijd gaat dringen. De dag van het festival komt steeds dichterbij. Het bestuur doet haar best om alles op tijd in orde te hebben. En het mag gezegd worden, dat we aardig op schema liggen. Alle deelnemers zijn inmiddels bekend en staan op deze site. We kunnen jullie weer een bont gezelschap presenteren. Voor het eerst hebben we dit jaar 16 koren. Nieuw dit jaar is een gospelkoor en natuurlijk mag het kinderkoor op dit evenement niet ontbreken. Het technisch plaatje is compleet en hebben we plaats voor een extra podium.
Voorzichtig is een begin gemaakt met de opzet van het programma en naar verwachting wordt dit medio september op de site geplaatst. Verder proberen we alles in goede banen te leiden en laten we niets aan het toeval over. Het enige wat we niet kunnen sturen is het weer!!
Omdat we ons eerste lustrum vieren, ja, ja, voor de vijfde keer alweer, gaan we extra feestelijk uitpakken. Maar we verklappen nog niets!!

 

LUSTRUM AFTERPARTY

Dit jaar is na afloop van het 5e westlandkorenfestival weer de traditionele afterparty. Deze avond is zoals altijd weer een mooie gelegenheid om nog even na te praten over de hoogte punten van die afgelopen dag.
Uiteraard is er een heerlijk warm buffet, waar je gebruik van kan maken. Als iedereen voldaan is en zijn honger heeft gestild, barst de afterparty pas echt los. Dus voor ieder die nog energie over heeft, pak je kans want er kan volop gedanst en gefeest worden.
De uitbater van De Binnenhof zet om 19.00 uur zijn deuren open en ben je vanaf dat moment van harte welkom.

Dus nog even voor de goede orde:
Zaal gaat open om 19.00 uur,
Aanvang warm buffet om 19.30 uur,
Daarna gezellig dansen en feesten, etc.

Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar voor € 17,50 p.p. bij Louis van der Horst: mobiel 06-51619574.

Tot slot wil ik je een heel gezellig festival wensen en wie weet  TOT DE AFTERPARTY !!

Met een vriendelijke groet,
Louis van der Horst

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwsbrief Mei 2013

Hallo zingende, makende, luisterende en genietende muziekliefhebbers.

De voorbereidingen zijn dit jaar vroeg van start gegaan om er op zaterdag 21 september weer helemaal klaar voor te staan. Dit jaar gaan we proberen om het 8e podium te realiseren. Het is allemaal wel te regelen maar het kost extra inspanning: geluidinstallatie, lunchpakketten, drukwerk, koffie, de inzet van meer vrijwilligers, waaronder korenbegeleiders, podiumbouwers, kortom sponsoren en vrijwilligers zijn hard nodig. Wil je iets voor ons betekenen, laat het maar weten!! Alle hulp is nog steeds welkom.

Ik ben ook heel trots op de vele vrijwilligers, die ons elk jaar weer fantastisch helpen. het bestuur kan veel voor ogen hebben, maar zonder deze vrijwilligers krijgen we dit echt niet voor elkaar. Door middel van hun inzet kunnen we 2 extra koren in het programma opnemen, van 14 naar 16 koren. In totaal tot op heden ongeveer 835 zangers zullen gaan optreden tijdens het 5e festival.

In het bestuur heeft ieder zijn taken. Onderdeel van mijn taken is het zorg dragen voor de geluidinstallaties op alle podia, programmering en planning van de koren en de muziekverzorging op het hoofdpodium, uiteraard het bijwonen van de bestuursvergaderingen.

Na 5 jaar deze taken te hebben gedaan geef ik na het 5e Westland Korenfestival het stokje over aan een opvolger, die het leuk vindt om zich op dit vlak wil inzetten voor de WKF. Heb je interesse om dit van mij over te willen nemen? Je kunt me altijd hiervoor benaderen of een berichtje sturen naar het algemeen contact.

Maar eerst hopen we natuurlijk dat we er zaterdag 21 september, met z'n allen een zonvolle en een heeeeele gezellige dag van kunnen maken.

Tot dan en vriendelijke groet,

Bestuurslid: Geluid en Techniek

Jan van Staalduinen
Tel: 0174-237334 - mob: 06-41427753
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste Lezer,

Inmiddels is de aftrap voor de organisatie van ons eerste lustrum gedaan. Enthousiast zijn we allen aan onze eerste vergadering begonnen en hebben we na een vruchtbare gespreksavond onze taken weer verdeeld en opgepakt. Voorzichtig is er een inschatting gemaakt van de mogelijkheden om weer met iets "verrassend" te komen. Helaas...we verklappen nog niets....

De site is opgeschoond en alle nieuwsfeiten en mededelingen, voor dit nieuwe seizoen, zullen langzamerhand weer gaan verschijnen.

Verschillende koren hebben zich al aangemeld en willen er dolgraag bijhoren op de 21ste september. Natuurlijk kunt u altijd informeren (Erik Veenman) of voor uw koor nog een plaatsje vrij is.

De penningmeester (Hendrik van Vliet) bericht dat wanneer u de stichting een warm hart toedraagt en een donatie wilt doen, u met hem contact op kan nemen. Op de site staat onder het kopje "sponsors" enkele mogelijkheden.

Judith Stolze.

 

GOEDENDAG ALLEMAAL   JONG & OUD
Op zaterdag 21 september 2013 komt er weer een korenfestival in het centrum van Naaldwijk.
Hier komen 16 koren, verdeeld over 8 podia met geluidinstallaties.
Bijna alles wordt geregeld met vrijwilligers.
Het belooft weer een gezellige dag te worden met ca 800 zangers en zangeressen tussen al het winkelend publiek.

Als er bedrijven zijn, die een bijdrage willen doneren in ruil voor naamsbekendheid is dit heel mooi voor onze stichting. Wij werken hier graag aan mee.
Neem daarvoor contact op met:

Hendrik van Vliet, Penningmeester Stichting Westland Korenfestival
Gravenzandseweg 114
2671 JR  Naaldwijk
Mob.: 06-22522626
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.