foto9

Nieuws 2012

Het Hele Westland 26-09-2012

26_sept-thumb

Groot Westland 25-09-2012

25_sept2-thumb

Groot Westland 25-09-2012

25_sept-thumb

Algemeen Dagblad 01-10-2012

1_okt-thumb

Algemeen Dagblad 19-09-2012

19_sept2-thumb

Groot Westland 2-10-2012

2_okt2-thumb

Het Hele Westland 3-10-2012

3_okt-thumb

Het vierde festival van ons "Westland Korenfestival" ligt alweer achter ons. De weergoden waren gunstig gestemd en beloofden ons een mooie en droge dag..In de ochtend zo rond een uurtje of tien kwamen de eerste deelnemers bij Partycentrum De Binnenhof in Naaldwijk binnendruppelen, na een heerlijk kopje koffie namen zij hun WKF-tassen met lunchpakketten in ontvangstv om zich vervolgens zo rond het middaguur te verzamelen op het Wilhelminaplein, waar de aftrap van het 4e festival werd ingezongen...onder toeziend oog van de speciaal hiervoor uitgenodigde wethouder Theo Duivenstijn.

Iedereen had er erg veel zin in en als een olievlek verspreidden de koren zich daarna over het centrum van Naaldwijk. Het publiek bleef spontan staan of zong enthousiast mee. Heel veel toehoorders waren speciaal voor deze dag naar Naaldwijk getogen. 14 koren, allen met hun "eigen" genre en repertoire, jong en oud. Om een uurtje of 5 was de grande finale op het Wilhelminaplein. Alle koren hadden zich weer verzameld en na de slotwoorden van onze voorzitter werd er gezamelijk luidkeels enkele liederen gezongen met last but not least het alom bekende "We'll meet again"; het publiek deed wederom met veel enthousiasme mee. De stille momenten werden opgevuld met een optreden van de bekende zanger Hans van Katwijk en een optreden van het 4-vrouw-sterke koor The Four Dees.

De organisatie kan beslist terugzien op een zeer geslaagde dag, zij zag alleen maar blije en tevreden gezichten en heeft heel veel complimenten mogen ontvangen. Vooral de koren hebben een superdag beleefd en hebben zich meer dan eens positief uitgelaten dat ze op dit gezellige festival mochten optreden.
Via mail en andere kanalen ontvingen we ontzettend leuke en spontane reacties. Van "het Dongenslevenslied" werd een regionale krant toegestuurd, waarin een artikel was opgenomen met foto's van hun deelname aan het korenfestival.

Namens het bestuur wil ik iedereen voor hun inzet bedanken die op zijn eigen wijze bondgenoot is van dit evenement. De goede samenwerking met Naaldwijk Winkelrijk en de Gemeente Westland, de sponsoren, niet te vergeten de korenbegeleiders, die geheel vrijwillig die dag gastheer/vrouw zijn om zo het programma en deelnemers in goede banen te leiden, de aandacht van de media, de deelnemende koren, en natuurlijk mogen we het publiek niet vergeten!!

Op de site staan de foto's van die dag. Foto's niet alleen door ons genomen, maar ook die door de deelnemers en vanuit het publiek naar ons zijn gestuurd. Een aantal berichten uit de media hebben we ook geplaatst.

Het bestuur gaat e.e.a. evalueren en na een korte pauze wordt de draad weer opgepakt en gaan alle bestuursleden zich voorbereiden op het organiseren van het LUSTRUM OP 21 SEPTEMBER 2013.

Tot ziens in 2013

Judith Stolze

Het Hele Westland 19-09-2012

19 sept-thumb

Het Hele Westland 14-09-2012

14 sept-thumb

De voorbereidingen voor het a.s. festival zijn bijna voltooid en dit hebben we mede te danken aan de goede samenwerking met Naaldwijk Winkelrijk.
Inmiddels is de aankondiging van de afterparty op de site verschenen. U kunt zich aanmelden bij Louis van der Horst (06-51619574, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wees er snel bij want er is een beperkt aantal kaarten (à € 15,-- pp) beschikbaar. De Four Dees hebben toegezegd om op deze avond een paar nummers en acts ten gehore te brengen.
Het programma voor het evenement is zo goed als rond en de voorbereidingen om deze te laten drukken zijn in volle gang.
Heel blij zijn we dat het smartlappenkoor De Westlander zijn medewerking weer aan het Westland Korenfestival gaat verlenen. Evenzeer kijken we uit naar de kindertjes van het kinderkoor, het zijn de leerlingen van de muziekschool Westland uit 's-Gravenzande.
Voorzichtig kijken we al een beetje uit naar het volgend jaar: het Lustrum van het Westland Korenfestival 2013: 5 jaar!!
Maar eerst zorgen we ervoor dat het 4e jaar net zo succesvol zal zijn als de voorgaande jaren.
Alles verloopt volgens schema, nu alleen nog duimen dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn.. 

De organisatie van het aanstaande korenfestival op 29 september draait op volle toeren. Ook dit jaar zullen er op 7 podiums weer 14 verschillende koren optreden. Gelukkig hebben er weer 14 koren zich aangemeld om hier enthousiast aan deel te nemen. We kunnen echt ontzettende leuke en goede koren verwelkomen, van allerlei genres: smartlappen, shanty, pop en niet te vergeten het kinderkoor! Kijk maar eens op onze deelnemerslijst! 

De technische ondersteuning is zo goed als geregeld. Richtlijnen voor de deelnemers staan verder op deze site vermeld.

We stellen het bijzonder op prijs dat de wethouder Theo Duijvestijn zich bereid heeft gevonden om het festival te komen openen. De opening vindt plaats om 12.30 uur op het grote podium, op het Wilhelminaplein.

De zanger Hans van Katwijk zal de stille momenten opvrolijken: van 16.35 uur tot 17.00 uur en van 17.30 tot 18.00 uur, daarna is het festival dan echt tot een einde gekomen. Het parkeerdak van winkelcentrum De Tuinen is wederom weer tot 19.30 uur geopend.

Website 01-05-2012

Dit jaar heeft het Westland Korenfestival een vernieuwde website. Het ontwerp is welliswaar gelijk gebleven, maar achter de schermen is een compleet nieuw cms geplaatst. Hierdoor kunnen we de website nog sneller voorzien van de nieuwste informatie.