foto9

Beste Muziekliefhebber,

Het 10 jarig jubileum van het enige en echte Westlandse korenfestival is weer achter de rug. Dat de weergoden het tijdens het evenement niet droog hielden was een grote teleurstelling. Het festival werd schitterend geopend door soprane Maghen Hilgersum, zij zong het prachtige nummer van Maria Callas: Oh Mio Babbino Caro en betrok bestuurslid Ed bij haar act. Daarna bracht ze een ode aan de Westlandse man. Bewapend met poncho's, paraplus en regenjassen zochten de koren hun weg naar de 8 podia. Enkele koren konden droog staan en sommige zangers kregen helaas toch nog natte voeten. Bijzonder is dat iedereen positief en goed gemutst de regen trotseerden. 3 acteurs van Toneelvereniging Rokagento vermaakten het publiek en deelden de flyers uit aan passanten. Hoewel het "grote" publiek het liet afweten, kwamen er toch genoeg liefhebbers om de koren te zien optreden.
Het evenement kreeg ook aandacht in de media,diverse filmpjes en foto's verschenen in het nieuws en op social media. Onze huisfotografe Inge van Gemert heeft ook deze keer weer prachtige plaatjes geschoten, de fotoreportage verschijnt binnenkort op de site.
Helaas gaan we afscheid nemen van dirigent Willem Vink. 10 jaar lang heeft hij met zijn combo het festival begeleid en gedirigeerd. We wensen hem nog veel muziekplezier toe en we zullen hem gaan missen.
Desalniettemin kijkt het bestuur toch tevreden terug op het evenement. Alle voorbereidingen klopten, aan alles is gedacht en wat ontbrak of voor verbetering aangemerkt kan worden zal in de evaluatie meegenomen worden.
Het bestuur dankt iedere deelnemer voor zijn en haar positieve en enthousiaste inzet. Alle vrijwilligers worden hartelijk bedankt voor alle steun en hulp. De sponsoren voor hun bijdragen, Maghen, de acteurs, Inge, de Gemeente Westland en last but not least het publiek: Harstikke bedankt.

Tot volgend jaar!!!!

ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2019 - 11e Westland Korenfestival

Judith Koppert