• _0004_IMG_3620v.jpg
 • _0000_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 140.jpg
 • _0007_IMG_0576.jpg
 • _0005_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 071.jpg
 • _0008_Achtergrond.jpg
 • _0002_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 204.jpg
 • _0001_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 079.jpg
 • _0003_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 029.jpg
 • _0006_IMG_3621v.jpg

Ongecategoriseerd

Beste Muziekliefhebber,

Het 10 jarig jubileum van het enige en echte Westlandse korenfestival is weer achter de rug. Dat de weergoden het tijdens het evenement niet droog hielden was een grote teleurstelling. Het festival werd schitterend geopend door soprane Maghen Hilgersum, zij zong het prachtige nummer van Maria Callas: Oh Mio Babbino Caro en betrok bestuurslid Ed bij haar act. Daarna bracht ze een ode aan de Westlandse man. Bewapend met poncho's, paraplus en regenjassen zochten de koren hun weg naar de 8 podia. Enkele koren konden droog staan en sommige zangers kregen helaas toch nog natte voeten. Bijzonder is dat iedereen positief en goed gemutst de regen trotseerden. 3 acteurs van Toneelvereniging Rokagento vermaakten het publiek en deelden de flyers uit aan passanten. Hoewel het "grote" publiek het liet afweten, kwamen er toch genoeg liefhebbers om de koren te zien optreden.
Het evenement kreeg ook aandacht in de media,diverse filmpjes en foto's verschenen in het nieuws en op social media. Onze huisfotografe Inge van Gemert heeft ook deze keer weer prachtige plaatjes geschoten, de fotoreportage verschijnt binnenkort op de site.
Helaas gaan we afscheid nemen van dirigent Willem Vink. 10 jaar lang heeft hij met zijn combo het festival begeleid en gedirigeerd. We wensen hem nog veel muziekplezier toe en we zullen hem gaan missen.
Desalniettemin kijkt het bestuur toch tevreden terug op het evenement. Alle voorbereidingen klopten, aan alles is gedacht en wat ontbrak of voor verbetering aangemerkt kan worden zal in de evaluatie meegenomen worden.
Het bestuur dankt iedere deelnemer voor zijn en haar positieve en enthousiaste inzet. Alle vrijwilligers worden hartelijk bedankt voor alle steun en hulp. De sponsoren voor hun bijdragen, Maghen, de acteurs, Inge, de Gemeente Westland en last but not least het publiek: Harstikke bedankt.

Tot volgend jaar!!!!

ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2019 - 11e Westland Korenfestival

Judith Koppert

Beste Muziekliefhebber,
Het Westland Korenfestival viert haar 10e verjaardag. Van wat ooit eens geboren werd vanuit de gedachten van 5 muziekvrienden is uitgegroeid tot een professioneel en heel populair evenement. Wat is er zoal gebeurd in de afgelopen 10 jaar? Teveel om te benoemen, maar toch willen we wat feiten op een rijtje zetten:

- Jaarlijks in september vindt het Westland Korenfestival plaats in het centrum van Naaldwijk, het grootste outdoor korenfestival in de regio.
- Bedacht door 5 mannen is het bestuur inmiddels gegroeid naar 6 mannen en 1 vrouw, een kleine wisseling in het bestuur is geweest, maar de overeenkomst dat ze allen korenmuziekliefhebbers zijn is gebleven.
- Vanaf 2009 tot en met 2017 hebben ca. 7000 korenzangers meegedaan aan het Westland Korenfestival.
- Het aantal publieke toehoorders is niet te tellen geweest, het aantal groeide jaarlijks.
- Er wordt een mix aan genres gepresenteerd, te weten:
. Smartlappen koren
. Shanty koren
. Popkoren
. Rockkoren
. Kinderkoren
. Overige koren
- 25 Westlandse koren hebben een uitvoering gegeven op het festival, sommige hebben meerdere malen opgetreden, sommige slechts 1 keer. Voor sommige werd het hun première!
- In totaal hebben 64 koren vanuit heel Nederland in Naaldwijk aan het festival deelgenomen. 
- In 2009 gestart met 10 koren op 6 podia en anno 2017 gekomen tot 16 koren op 8 podia, verspreid over het hele centrum van Naaldwijk. Het hoofdpodium is steevast op het Wilhelminaplein.
- 9 bekende Westlanders hebben met veel enthousiasme en plezier op het festival het startsein mogen verrichten. 
- Zonder de steun en hulp van de vele trouwe vrijwilligers had geen enkel festival door kunnen gaan.
- Zonder de bijdragen van de sponsoren heeft het festival sowieso nooit gerealiseerd kunnen worden. 

De woorden:  "zingen omdat we er plezier in hebben" "een hoog meezing gehalte"  "gezellige sfeer en liefst mooi weer"  zijn regelrecht van toepassing op het Westland Korenfestival. 

Judith Koppert

 Nederland telt zo'n 1,7 miljoen koorzangers. Daarmee is zingen populairder dan voetballen. 10,7% van alle Nederlanders zingt in een koor, als amateur of professioneel, zo blijkt uit cijfers van het Europese netwerk van korenorganisaties. Zingen is fijn, je wordt er vrolijk van: waar wordt gezongen - daar gebeurt wat!
En dat er iets gaat gebeuren dat staat vast!

Op zaterdag 22 september viert het Westland Korenfestival haar 10e verjaardag. 

Het centrum van Naaldwijk zal in het teken staan van een feestelijke reünie van allerlei koren. Een groot aantal van tal van genres zullen vertegenwoordigd zijn. We horen de bekende zeemansliederen, we zullen dansen op de popnummers en mee zingen met de levensliederen. Voor ieder's smaak is er een koor!
10 jaar geleden werd de basis gelegd door 5 mannen met een bezetting van 12 deelnemende koren. Deze basis was goed en het korenfestival groeide en groeide: in omvang, in kwaliteit, in professionaliteit en vooral in populariteit. In 10 jaar tijd is het festival voor wat het nu is:

Uitgegroeid tot het enige grote outdoor korenfestival in de hele regio...

Judith Koppert

 

Het Westland Korenfestival is jarig en viert haar 10de verjaardag op zaterdag 22 september 2018! 
Dat belooft een feest... We houden jullie op de hoogte en blijf ons volgen...

Judith Koppert

Het Westland Korenfestival staat op de agenda:

ZATERDAG  20 SEPTEMBER 2014

 

Een nieuw seizoen is aangebroken. We laten de winterstop achter ons en met veel enthousiasme pakken we de draad weer op!! We gaan ervoor!! Het Westland Korenfestival in het jaar 2014!!

Zaterdag 20 september 2014 wordt het  6e  Westland Korenfestival gehouden.

Na het lustrum in 2013 hebben we ontzettend veel aardige, lieve en positieve reacties mogen ontvangen. Beste mensen heel hartelijk dank daarvoor!! Met de "tips en tricks" die aan ons werden doorgegeven gaan we aan de slag. We willen deze dag nog meer laten gloren!

Ondertussen hebben allerlei koren zich aangemeld en de lijst wordt langer en langer. Helaas is het niet mogelijk om alle koren uit te nodigen en moeten we koren teleurstellen. Dit spijt ons zeer, omdat wij weten dat elk koor met heel veel enthousiasme naar het festival komt en na een geslaagd opreden met een goed gevoel weer vertrekt. Maar mocht het misschien dit jaar niet lukken? dan misschien een volgend jaar?
Voor aanmelden en informatie neem  contact op met Erik Veenman.
Contactgegevens staan vermeld op de site.

Beste koorzanger en muziekliefhebber: houd deze site in de gaten en kijk er zo af en toe eens op. Dan kunt u lezen hoe het was en we houden u van ons aankomende festival op de hoogte.

Judith Stolze
Bestuurssecretaris

 

 

Onze excuses voor het ongemak.

Terug naar de homepage.

Secretariaat:
Jeannette van Vliet
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Aanmelden + Contactpersoon koren:
Erik Veenman
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-12321556

 

Penningmeester

Hendrik van Vliet
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-22522626

Heeft u interesse om sponsor te worden van het festival? Op 20 september 2014. Te houden in het centrum van Naaldwijk op 8 locaties met als centrum "het Wilhelminaplein". De volgende mogelijkheden kunnen we u aanbieden:

Sponsoring in natura

Broodjes, krentenbollen, beleg, fruit, koffie, drankjes, consumptiebonnen etc.

Als tegenprestatie:

Sponsoring 1 hoofdpodium en geluidsinstallatie op locatie Wilhelminaplein

Prijs : in overleg

Als tegenprestatie:

 • Naamsvermelding boven (in op) podium d.m.v. aan te leveren spandoek of bord.
 • Naam/Logo vermelding in het programmaboekje en op de website.
 • Podium (en geluidsinstallatie eventueel apart te sponsoren) krijgen de naam van de sponsor.

(Evt. mogelijkheden sponsoring door 2 sponsoren.)

Sponsoring 7 podiums/partytenten op locatie

Prijs per locatie : € 500,-

Als tegenprestatie:

Sponsoring 7 geluidsinstallaties op locatie

Prijs per locatie : € 250,-

Als tegenprestatie:

Sponsoring 7 podiums/partytenten en geluidsinstallatie op locatie

Prijs per locatie : € 750,-

Als tegenprestatie:

 • Naam/Logo vermelding in het programmaboekje en op de website www.westlandkorenfestival.nl
 • Podium en geluidsinstallatie krijgt de naam van de sponsor.

Sponsoring of donatie

Vanaf € 100,- onder vermelding van naam in het programmaboekje.

Voor meer informatie kunt u contact op met onze penningmeester,

Hendrik van Vliet
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0174-620096
Mob: 06-22522626


Beste Sponsor,

Jullie bijdrage heeft het mogelijk gemaakt om weer een fantastische muzikale dag te organiseren. Zonder sponsoren géén festival: we waarderen het enorm dat jullie dit festival een warm hart toedragen en dat dit in het Westland kan plaatsvinden.
Inmiddels is het uitgegroeid tot een regionale trekpleister. Uit de grote belangstelling van het publiek, het enthousiasme van de deelnemers, de vele complimenten die we telkens weer ontvangen, blijkt wel dat het Westland Korenfestival nog lang niet op z'n retour is. 

Beste sponsor: Ontzettend bedankt daarvoor.

Het Bestuur WKF

 

 

VanDaalenOptieklogo 0003 TomTailor Rijnpoort Stdesign De 3 Winckels CannesGJdejong Slimmerik Pianobar De Tuinderij Total Green Europe Biobest PE Sound NaaldwijkWinkelrijk Mirell Leo de Jong ValkSolar GVerkade VanderPolsMachineverh Bij5 deroo pearle vingerlingCleanFreshYouEnjoyHeemskerk InstallatiesBrasserie BouAad van der BurgEnjoyVerkade Keuken DesignOranje comitehamifleursHabaexpertitemVincent VisVerkade BetonwerkBoksmanBinnenhofTancoHetHeleWestlandBierstekerFratelli van Gils BeekenkampDebets SchalkeVLPVeenmanKemelingiplantsINGWehakoVan der KnaapW. vd Haak Westland Partners De Winter Logistiscs Loswal de Bonnen