• _0007_IMG_0576.jpg
 • _0004_IMG_3620v.jpg
 • _0001_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 079.jpg
 • _0005_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 071.jpg
 • _0002_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 204.jpg
 • _0003_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 029.jpg
 • _0008_Achtergrond.jpg
 • _0006_IMG_3621v.jpg
 • _0000_Westland Korenfestival 2016 Erik Maree 140.jpg

Ongecategoriseerd

10 jaar op een rijtje

Beste Muziekliefhebber,
Het Westland Korenfestival viert haar 10e verjaardag. Van wat ooit eens geboren werd vanuit de gedachten van 5 muziekvrienden is uitgegroeid tot een professioneel en heel populair evenement. Wat is er zoal gebeurd in de afgelopen 10 jaar? Teveel om te benoemen, maar toch willen we wat feiten op een rijtje zetten:

- Jaarlijks in september vindt het Westland Korenfestival plaats in het centrum van Naaldwijk, het grootste outdoor korenfestival in de regio.
- Bedacht door 5 mannen is het bestuur inmiddels gegroeid naar 6 mannen en 1 vrouw, een kleine wisseling in het bestuur is geweest, maar de overeenkomst dat ze allen korenmuziekliefhebbers zijn is gebleven.
- Vanaf 2009 tot en met 2017 hebben ca. 7000 korenzangers meegedaan aan het Westland Korenfestival.
- Het aantal publieke toehoorders is niet te tellen geweest, het aantal groeide jaarlijks.
- Er wordt een mix aan genres gepresenteerd, te weten:
. Smartlappen koren
. Shanty koren
. Popkoren
. Rockkoren
. Kinderkoren
. Overige koren
- 25 Westlandse koren hebben een uitvoering gegeven op het festival, sommige hebben meerdere malen opgetreden, sommige slechts 1 keer. Voor sommige werd het hun première!
- In totaal hebben 64 koren vanuit heel Nederland in Naaldwijk aan het festival deelgenomen. 
- In 2009 gestart met 10 koren op 6 podia en anno 2017 gekomen tot 16 koren op 8 podia, verspreid over het hele centrum van Naaldwijk. Het hoofdpodium is steevast op het Wilhelminaplein.
- 9 bekende Westlanders hebben met veel enthousiasme en plezier op het festival het startsein mogen verrichten. 
- Zonder de steun en hulp van de vele trouwe vrijwilligers had geen enkel festival door kunnen gaan.
- Zonder de bijdragen van de sponsoren heeft het festival sowieso nooit gerealiseerd kunnen worden. 

De woorden:  "zingen omdat we er plezier in hebben" "een hoog meezing gehalte"  "gezellige sfeer en liefst mooi weer"  zijn regelrecht van toepassing op het Westland Korenfestival. 

Waar wordt gezongen, daar gebeurt wat!

 Nederland telt zo'n 1,7 miljoen koorzangers. Daarmee is zingen populairder dan voetballen. 10,7% van alle Nederlanders zingt in een koor, als amateur of professioneel, zo blijkt uit cijfers van het Europese netwerk van korenorganisaties. Zingen is fijn, je wordt er vrolijk van: waar wordt gezongen - daar gebeurt wat!
En dat er iets gaat gebeuren dat staat vast!

Op zaterdag 22 september viert het Westland Korenfestival haar 10e verjaardag. 

Het centrum van Naaldwijk zal in het teken staan van een feestelijke reünie van allerlei koren. Een groot aantal van tal van genres zullen vertegenwoordigd zijn. We horen de bekende zeemansliederen, we zullen dansen op de popnummers en mee zingen met de levensliederen. Voor ieder's smaak is er een koor!
10 jaar geleden werd de basis gelegd door 5 mannen met een bezetting van 12 deelnemende koren. Deze basis was goed en het korenfestival groeide en groeide: in omvang, in kwaliteit, in professionaliteit en vooral in populariteit. In 10 jaar tijd is het festival voor wat het nu is:

Uitgegroeid tot het enige grote outdoor korenfestival in de hele regio...

 

Jubileum zaterdag 22 september 2018

Het Westland Korenfestival is jarig en viert haar 10de verjaardag op zaterdag 22 september 2018! 
Dat belooft een feest... We houden jullie op de hoogte en blijf ons volgen...

Met natte voeten werd het toch nog feest

Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Westland Korenfestival te maken gehad met veel regen .. heel veel regen. Wij, de organisatie, hebben dit horror scenario altijd wel in ons achterhoofd gehad, maar waren toch niet echt hierop voorbereid. In spoedberaad op vrijdag hebben we besloten dat: "The show must go on!" Alles werd uit de kast getrokken om de koren een droog platform te geven om voor het publiek te kunnen optreden. Dat was een goede keuze! Tot onze vreugde en verbazing had niet één koor afgezegd. Alle lof gaat uit naar de deelnemers, zij trotseerden de regen en waren allemaal naar Naaldwijk gekomen. Met de opbeurende woorden van onze openingsgast Rob Baan, directeur van Koppert Cress, dat zingen goed is voor een gezond lichaam en blijde geest, gingen de koren de uitdaging aan. Mensen het was weer een feest te zien met hoeveel passie en enthousiasme jullie "deelnemers" stralend jullie optredens deden. Dat ook het publiek het festival niet links liet liggen bleek wel uit de grote opkomst. De pleinen en straten kleurden bont van de plu's en poncho's. Ook met de afsluitingsceremonie was het Wilhelminaplein tot de rand gevuld met deelnemers en toehoorders. Overigens is dit de laatste keer geweest dat we van het Wilhelminaplein in deze setting gebruik konden maken. Maandag 18 september is het op de schop gegaan voor de herinrichting en zullen we volgend jaar een heel nieuw plein hebben. Tijdens de laatste gezamenlijke afscheidsliedjes, o.l.v. dirigent Willem Vink en toetsenist Kees Toets, werd de polonaise ingezet en was het feest compleet. 

Trots zijn we op de vele vrijwilligers, van het koor 4Fun, die in de stromende regen de podia hielpen opzetten en na het fetival deze weer opruimden. Mensen onderschat dit niet, het is een hele klus en vereist een behoorlijk strak schema. Niet alleen de bouwers, maar alle vrijwilligers willen we graag bedanken. 

Het Westland korenfestival wordt niet gesubsidieerd door gemeente of overheid. Tal van sponsoren dragen dit evenement een warm hart toe en dankzij hun bijdragen wordt het mogelijk om dit in het Westland te laten plaatsvinden. Sponsoren dank jullie wel. 

Beste muziekliefhebber, met natte voeten werd het 9e Westland Korenfestival toch nog een heel gezellig feest!!
"Het publiek was onder de indruk en wij ook!!" Mensen bedankt voor alles....

Judith Koppert

Opening door de heer Rob Baan

Elk jaar vragen we aan een bekende Westlander om het festival te openen. Dat kan iemand uit de politiek zijn of uit de muziekwereld. Dit jaar zijn we blij dat iemand uit het Westlands bedrijfsleven op ons verzoek is ingegaan: de heer Rob Baan.
Rob is tuinder van beroep en zijn tuin heet Koppert Cress. Rob heeft een passie: dat is gezond voedsel maken en dat promoten, met als resultaat dat hij met deze passie vaak de voorpagina's van de media weet te bereiken. Met veel kennis en kunde, met trotsheid en fierheid heeft hij van zijn tuin Koppert Cress, zowel nationaal als internationaal, een succesvol bedrijf weten te maken.
Met zijn vele innovatieve ambities wordt hij gezien als ambassadeur van ons Westland en daarmee de Nederlandse tuinbouw. Het aantal delegaties uit binnen- en buitenland dat door een bezoek aan Koppert Cress in aanraking is gekomen met het "verborgen geheim" van de duurzaamheid, de gezondheid en de economische kracht van de tuinbouw is niet te tellen. De gezondheid van de mens staat bij hem hoog in het vaandel. Zijn ultieme doel is om manieren te vinden hoe mensen gezonder ouder kunnen worden. De heer Rob Baan wordt ook omscheven als een bijzonder sociaalman, die zich inzet voor veel projecten met een sociaal karakter. Niet alleen gezond voedsel, maar ook het zingen is volgens Rob een teken van gezond bezig zijn. De lijst van zijn activiteiten is te lang om nu te benoemen, maar één ding willen we u niet onthouden: onlangs onderscheiden met de rang van officier in de orde van Oranje Nassau.. we laten de aftrap van het 9e festival graag verrichten door een bijzonder mens..Rob Baan.

We hebben niet stil gezeten

We staan weer aan de vooravond van de aftrap van het 9e Westland Korenfestival. Het bestuur heeft niet stil gezeten en vanaf januari dit jaar zijn we bezig met de voorbereiding en programmering. Het is ons weer gelukt om een gezellig programma voor elkaar te krijgen. 16 koren van top niveau zullen hun opwachting maken, op zaterdag 16 september. Bent u alvast nieuwsgierig geworden naar wie dat zullen zijn, kijk dan verder op de site bij de deelnemers van 2017. Onder hen bevinden zich oude bekenden en ook nieuwkomers. 
Onder de "oude bekenden" zijn er die indertijd hun debuut maakten op het festival en nu kunnen laten zien welke ontwikkeling zij hebben doorgemaakt. Het Westland kent een rijkdom aan koren! En zo ontzettend divers! Dat de Westlander graag zingt - het liefst met elkaar - spreekt boekdelen. Dat maakt het voor ons oh zo lastig om keuzes te maken. Elk koor - van wat voor genre dan ook - straalt een eigen persoonlijkheid uit. Hoe het uitpakt en hoe het gaat lopen, wij hebben in ieder geval weer hoge verwachtingen: we nodigen de lezer uit om het spektakel te komen aanschouwen. Kom en kijk; Luister en oordeel zelf..
Kijk af en toe eens op deze site en blijf ons volgen op facebook Stichting Westland Korenfestival. Tot zaterdag 16 september

9e Westland Korenfestival zaterdag 16 september 2017

Beste Muziekliefhebbers;

Er is wat verwarring geweest over wanneer het festival dit jaar nu zou zijn. Om een lang verhaal kort te maken: De gemeente Westland heeft plannen om het Wilhelminaplein in Naaldwijk op te gaan knappen. De werkzaamheden van deze herindeling zouden begin september starten. Voor het festival was dit niet gunstig, omdat we dan geen gebruik konden maken van het plein en waar breng je zoveel koren, zoveel publiek en muziekliefhebbers tesamen? Het bestuur bedacht een andere datum en de enige mogelijkheid was die nog in augustus. Ook niet optimaal, omdat het dan nog vakantie is. Deze week kregen we te horen dat de werkzaamheden m.b.t. het Wilhelminaplein opgeschort zullen worden en we de gelegenheid krijgen om het festival op de eerder genoemde datum te realiseren.
Met andere woorden:

Het 9e Westland korenfestival is op zaterdag 16 september 2017

Zet deze datum in uw agenda en kom naar Naaldwijk.. We zullen weer alles in het werk stellen om er een spetterend festival van te maken. Natuurlijk zijn we al volop bezig met de voorbereidingen en er liggen genoeg plannen op de plank .. het wordt vast weer een feest!

 

Sponsoren

Onderstaande logo's zijn van alle sponsoren, die een donatie hebben gedaan of een andere bijdrage hebben geleverd voor het 9e Westland Korenfestival.

Beste Sponsor,

Jullie bijdrage heeft het mogelijk gemaakt om voor de 9e keer weer een fantastische muzikale dag te organiseren. Zonder sponsoren géén festival: we waarderen het enorm dat jullie dit festival een warm hart toedragen en dat dit in het Westland kan plaatsvinden.
Inmiddels is het uitgegroeid tot een regionale trekpleister. Uit de grote belangstelling van het publiek, het enthousiasme van de deelnemers, de vele complimenten die we telkens weer ontvangen, blijkt wel dat het Westland Korenfestival nog lang niet op z'n retour is. 

Beste sponsor: Ontzettend bedankt daarvoor.

Het Bestuur WKF

 

 

logo 0003 TomTailor Rijnpoort Stdesign De 3 Winckels GJdejong VanDaalenOptiek Slimmerik Pianobar De Tuinderij Total Green Europe Biobest PE Sound NaaldwijkWinkelrijk Mirell Vemolease ValkSolar GVerkade VanderPolsMachineverh Bij5 deroo pearle vingerlingCleanFreshYouEnjoyHeemskerk InstallatiesBrasserie BouAad van der BurgEnjoyVerkade Keuken DesignOranje comitehamifleursHabaexpertitemVincent VisVerkade BetonwerkBoksmanBinnenhofTancoHetHeleWestlandBierstekerCannes van Gils BeekenkampDebets SchalkeVLPVeenmanPosthouseKemelingiplantsINGWehakoVan der KnaapW. vd Haak Westland Partners De Winter Logistiscs Loswal de Bonnen

Sponsor mogelijkheden

Heeft u interesse om sponsor te worden van het festival? Op 20 september 2014. Te houden in het centrum van Naaldwijk op 8 locaties met als centrum "het Wilhelminaplein". De volgende mogelijkheden kunnen we u aanbieden:

Sponsoring in natura

Broodjes, krentenbollen, beleg, fruit, koffie, drankjes, consumptiebonnen etc.

Als tegenprestatie:

Sponsoring 1 hoofdpodium en geluidsinstallatie op locatie Wilhelminaplein

Prijs : in overleg

Als tegenprestatie:

 • Naamsvermelding boven (in op) podium d.m.v. aan te leveren spandoek of bord.
 • Naam/Logo vermelding in het programmaboekje en op de website.
 • Podium (en geluidsinstallatie eventueel apart te sponsoren) krijgen de naam van de sponsor.

(Evt. mogelijkheden sponsoring door 2 sponsoren.)

Sponsoring 7 podiums/partytenten op locatie

Prijs per locatie : € 500,-

Als tegenprestatie:

Sponsoring 7 geluidsinstallaties op locatie

Prijs per locatie : € 250,-

Als tegenprestatie:

Sponsoring 7 podiums/partytenten en geluidsinstallatie op locatie

Prijs per locatie : € 750,-

Als tegenprestatie:

 • Naam/Logo vermelding in het programmaboekje en op de website www.westlandkorenfestival.nl
 • Podium en geluidsinstallatie krijgt de naam van de sponsor.

Sponsoring of donatie

Vanaf € 100,- onder vermelding van naam in het programmaboekje.

Voor meer informatie kunt u contact op met onze penningmeester,

Hendrik van Vliet
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 0174-620096
Mob: 06-22522626

Contact

Secretariaat:
Judith Koppert
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-54216151


Aanmelden + Contactpersoon koren:
Erik Veenman
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-12321556

 

Postadres:
Stichting WKF
Havenstraat 23
2681 LB  Monster

Penningmeester
Hendrik van Vliet
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-22522626

Dit koor heeft helaas geen website.

Onze excuses voor het ongemak.

Terug naar de homepage.

Home

Een nieuw seizoen is aangebroken. We laten de winterstop achter ons en met veel enthousiasme pakken we de draad weer op!! We gaan ervoor!! Het Westland Korenfestival in het jaar 2014!!

Zaterdag 20 september 2014 wordt het  6e  Westland Korenfestival gehouden.

Na het lustrum in 2013 hebben we ontzettend veel aardige, lieve en positieve reacties mogen ontvangen. Beste mensen heel hartelijk dank daarvoor!! Met de "tips en tricks" die aan ons werden doorgegeven gaan we aan de slag. We willen deze dag nog meer laten gloren!

Ondertussen hebben allerlei koren zich aangemeld en de lijst wordt langer en langer. Helaas is het niet mogelijk om alle koren uit te nodigen en moeten we koren teleurstellen. Dit spijt ons zeer, omdat wij weten dat elk koor met heel veel enthousiasme naar het festival komt en na een geslaagd opreden met een goed gevoel weer vertrekt. Maar mocht het misschien dit jaar niet lukken? dan misschien een volgend jaar?
Voor aanmelden en informatie neem  contact op met Erik Veenman.
Contactgegevens staan vermeld op de site.

Beste koorzanger en muziekliefhebber: houd deze site in de gaten en kijk er zo af en toe eens op. Dan kunt u lezen hoe het was en we houden u van ons aankomende festival op de hoogte.

Judith Stolze
Bestuurssecretaris

 

 

Zaterdag 20 september 2014

Het Westland Korenfestival staat op de agenda:

ZATERDAG  20 SEPTEMBER 2014